top of page

OVER ONS

OVER ONS
30 jaar ervaring, 30 jaar chocoladepassie

2016, een nieuw hoofdstuk in de carrière van Stephan en Marjan Dumon, de verhuis naar een nieuwe atelier met opnieuw een eigen, knus en gezellig winkeltje. Voor deze gelegenheid bundelde Stephan al zijn ervaring om een gloednieuw assortiment aan chocoladeproducten samen te stellen.

Stephan volgde zijn opleiding tot chocolatier aan 'Ter Groene Poorte' in Brugge. Hij runde samen met zijn vrouw Marjan een kleine twintig jaar 'Chocolatier Dumon' en stampte daarna meteen een nieuw bedrijf uit de grond: 'choc O pure'. Dit laatste was opnieuw gebaseerd op de gekende formule: artisanale chocolade, maar in een nieuw kleedje: suikervrije chocoladeproducten, gezoet met stevia.

Vervolgens, begin september 2017, werd het steviagamma uitgebreid met een volledig nieuw assortiment aan gewone chocolade en verwante producten, onder de naam 'PUUR chocolat'. Deze nieuwe pralines en andere lekkernijen zijn uitsluitend in de winkel in Sint-Andries te verkrijgen.

Stephan is sinds het ontstaan van de Brugse Chocoladegilde lid en ondervoorzitter. In 2018 nam hij de fakkel over van Freddy De Waele; nu is hij voorzitter.

Hij mocht ook demonstreren op de wereldexpo van Shanghai (2010) en Milaan (2015).

In 2016 werd Stephan gevraagd om deel te nemen aan het Één-programma 'Beroepen Zonder Grenzen'. Hierbij mocht hij samen met drie andere collega-chocolatiers afreizen naar het wondermooie Costa Rica, om bij lokale cacaoboeren de ware afkomst van cacao en chocolade te bewonderen. Ze oogstten er cacaovruchten en voerden samen met de boeren het gehele verwerkingsproces uit, tot het vervaardigen van pralines.

bottom of page